Mindfulness

Mindfulness er mental træning, som hjælper dig til at komme i kontakt med dig selv og de ting i livet, som betyder noget for dig.

mindfulness-i-horsens-skanderborg-gedved-3

Genkender du noget af dette, kan mindfulness være en vej til at komme mere til stede i livet og der med opleve mere ro, livsfylde og -glæde.

Vær tilstede i nuet

Med mindfulness træner vi evnen til at være til stedet i nuet og at være det på en accepterende eller tilladende måde. Ikke fordi vi ikke skal handle på de ting, vi ønsker at forandre. Men fordi accept ofte er det første skridt, når vi ønsker at skabe forandring i os selv eller i vores liv.

Denne evne har vist sig at være gavnlig i mange sammenhænge. Forskning viser gavnlig effekt af mindfulness i forhold til fx angst, depression, smerter, misbrug, psoreasis og immunforsvaret generelt.

Jeg er medforfatter til bogen Mindfulness. En Manual til Træning af Bevidst Nærvær, udgivet ved Hans Reitzels Forlag i 2010

Mindfulness er ikke wellness

At være til stede i nuet er noget, de fleste ønsker sig. Mere nærvær, tak. Men nuet er ikke altid et rart eller behageligt sted at være. Ofte møder vi tilstande af rastløshed, tankeflugt,

Er du nysgerrig på, om mindfulness kunne være en vej for dig?